آموزش, مقاله

آموزش تعویض سوزن سردوز صنعتی

آموزش تعویض سوزن سردوز صنعتی

تعویض سوزن سردوز صنعتی نکته و مراحلی دارد که مهم به شمار می روند. لازم است مراحل انجام این کار را به صورت دقیق بدانید. برخی از خیاطان عزیزی که سردوز می خرند فقط کار با چرخ خیاطی را بلد هستند اما نکات نگهداری و یا انجام کارهایی مثل عوض کردن سوزن، روغنکاری و … را نمی دانند. امیردوخت در این مطلب آموزش تعویض سوزن سردوز صنعتی را برای شما آماده کرده است.

دلایل شکستن سوزن سردوز صنعتی

یکی از موضوعات چالش برانگیز برای خیاطان، در حین کار با چرخ خیاطی سردوز، شکستن سوزن می باشد که دلایل مختلفی باعث رخ دادن این اتفاق می شود. شکست سوزن در حین دوخت علاوه بر ایجاد هزینه برای اپراتور، موجب اتلاف وقت و عدم تمرکز در کار نیز می گردد. پس مهم است که شما عزیزان دلایل را بدانید:

  1. سفت بودن کشش نخ: زمانی که نخ ها بیش از حد سفت باشند هم دوخت استانداردی نخواهید داشت و هم به دلیل کشش زیاد و ایجاد فشار، سوزن می شکند.
  2. عدم تناسب با جنس پارچه: اگر شماره سوزنی که روی چرخ خیاطی خود نصب می کنید با جنس پارچه هم خوانی نداشته باشد، علاوه بر عدم اجرای دوخت استاندارد، سوزن نیز می شکند چون زمانی که سوزن نازک و کار ضخیم باشد، در بافت پارچه گیر کرده و می شکند یا نوک پر می شود که در هر دو صورت لازم است سوزن را تعویض کنید.
  3. اشتباه بستن سوزن: دلیل شایع بعدی، اشتباه بستن سوزن می باشد که باعث پاره شدن نخ و همچنین شکستن سوزن خواهد شد.

با رعایت نکاتی که گفته شد می توانید از این اتفاق جلوگیری نمایید اما در هر صورت برای دوخت پارچه های مختلف نیاز به تعویض سوزن می باشد. به طور مثال برای دوخت تریکو باید از سوزن 10و11، دوخت پارچه ظریف سوزن شماره 9، پارچه متوسط شماره 12 و 14، برای منسوجات ضخیم هم از شماره سوزن 16 و 18 استفاده نمایید.

آموزش تعویض سوزن سردوز صنعتی

بستن سوزن در سردوز صنعتی کار ساده‌ای است، اما نیاز به دقت دارد تا از شکستگی سوزن یا مشکلات در دوخت جلوگیری شود. مراحل زیر را دنبال کنید:

1.خاموش کردن دستگاه: ابتدا چرخ سردوز را خاموش کرده و در صورت امکان، دوشاخه آن را از برق بکشید تا از بروز هرگونه حادثه جلوگیری شود.

2.بالا آوردن محافظ سوزن: باید برای دسترسی راحت تر، محافظ سوزن را بالا آورده و درب بغل چرخ خیاطی را نیز باز کنید.

3.بالا بردن پایه دوخت: با استفاده از اهرم مخصوص، پایه دوخت را بالا ببرید تا فضای کافی برای تعویض سوزن داشته باشید.

4.بالا آوردن میل سوزن: با چرخاندن فلایویل (چرخ دستی کنار چرخ) در جهت خود، میل سوزن را به بالاترین نقطه ممکن برسانید.

5.باز کردن پیچ نگهدارنده سوزن: پیچ نگهدارنده سوزن را با یک پیچ‌گوشتی مناسب یا آچار مخصوص (بسته به نوع سردوز) کمی شل کنید. نیازی به باز کردن کامل آن نیست، فقط به اندازه‌ای که سوزن آزاد شود.

6.درآوردن سوزن قدیمی (در صورت وجود): سوزن قبلی را با احتیاط بیرون بیاورید. اگر شکسته است، ابتدا مطمئن شوید که تکه‌های آن داخل چرخ باقی نمانده باشد.

7.قرار دادن سوزن جدید: سمت گودی سوزن باید رو به عقب یا در جهت مشخص‌شده در دفترچه راهنمای چرخ باشد. در بیشتر مدل‌های سردوز، سمت گودی رو به پشت دستگاه قرار می‌گیرد. سوزن را تا انتها در جای خود قرار دهید تا به ته محفظه برسد.

8.محکم کردن پیچ نگهدارنده: پس از اطمینان از جایگیری درست سوزن، پیچ نگهدارنده را محکم کنید. دقت کنید که بیش از حد سفت نکنید تا از آسیب به رزوه پیچ جلوگیری شود.

آموزش تعویض سوزن سردوز صنعتی

آموزش تعویض سوزن سردوز صنعتی

  1. بررسی نهایی:
  • با چرخاندن توپی چند دور، از حرکت آزاد سوزن و عدم برخورد آن با سایر اجزا مطمئن شوید.
  • یک تکه پارچه تست کنید تا از عملکرد صحیح دوخت مطمئن شوید.

 

نکته مهمی که در مرحله 7 نیز اشاره کردیم  و برخی از خیاطان این مرحله را اشتباه می کنند، برعکس بستن سوزن است که همین کار باعث عدم اجرای دوخت چرخ نیز می شود.

عواقب اشتباه بستن سوزن + راه حل

اگر سوزن سردوز صنعتی را اشتباه ببندی، ممکن است با مشکلات زیر مواجه شوی:
1. دوخت انجام نشود: اگر سمت صاف سوزن را برعکس قرار دهی، نخ‌گیر چرخ نمی‌تواند به درستی نخ را بگیرد و در نتیجه دوختی ایجاد نمی‌شود.
2. پرش کوک (جامپ دوخت): در صورتی که سوزن کمی بالا یا پایین‌تر از حد استاندارد بسته شود، ممکن است برخی از کوک‌ها جا بیفتند و دوخت ناقص شود.
3. شکستن سوزن: اگر سوزن کاملاً جا نرفته باشد یا زاویه آن نادرست باشد، ممکن است هنگام دوخت به قسمت‌های فلزی برخورد کرده و بشکند.
4. کشیدگی یا جمع شدن پارچه: اگر سوزن به درستی در جای خود قرار نگیرد، ممکن است نخ‌ها به درستی کشیده نشوند و دوخت نامرتب یا جمع‌شده ایجاد شود.
5. ایجاد صدای غیرعادی: برخورد سوزن با قطعات داخلی مثل نخ‌گیر یا صفحه سوزن می‌تواند باعث ایجاد صدای غیرطبیعی هنگام دوخت شود.
6. پاره شدن نخ: زاویه اشتباه سوزن می‌تواند باعث گیرکردن نخ در قسمت نخ‌گیر شده و نخ مدام پاره شود.

راه‌حل چیست؟

• سوزن را درآورده و مطابق دستورالعمل درست جاگذاری کن.
• مطمئن شو که قسمت گودی سوزن در جهت درست قرار گرفته است.
• سوزن را تا انتها در محل خود فرو کن و پیچ آن را محکم کن.
• بعد از بستن، با چرخاندن توپی به‌آرامی، حرکت سوزن را تست کن تا مطمئن شوی که به جایی گیر نمی‌کند.

در ویدئو زیر نیز می نوانید مراحل بستن سوزن سردوز صنعتی را مشاهده کنید:

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *