راهنمای خرید قیچی خیاطی
![راهنمای خرید قیچی خیاطی](https://amirdookht.com/wp-content/uploads/2024/09/cutting-machine3.jpg)
اگر نمی دانید کدام قیچی خیاطی بهتر است و برای شما کارایی دارد، این مطلب راهنمای خرید قیچی خیاطی را تا انتها بخوانید چون قرار است انواع قیچی برش خیاطی را بررسی نماییم و پر فروش ترین مدل ها را معرفی نماییم. قیچی برش جزء اصلی ترین ابزارهای خیاطی می باشد که هر خیاطی دوست دارد بهترینش را داشته باشد. بُرش پارچه یکی از مراحل مهم در حین دوخت لباس است که تاثیر بسیار زیادی بر کیفیت نهایی دارد. در حال حاضر با پیشرفت تکنولوژی، قیچی های برقی و شارژی جایگزین قیچی های دستی شده اند که در سرعت خیلی بالاتر ارتفاع بیشتری از انواع پارچه را نیز برش می زنند.
انواع قیچی برش خیاطی شامل موارد زیر می باشد:
- قیچی سوسماری (مچی)
- قیچی هشت پر
- قیچی عمودبر
- سرطاقه بر (قدزن)
بررسی کاربرد قیچی مچی (سوسماری)
ارزان ترین قیچی برش برقی، قیچی های سوسماری یا همان مچی هستند که در دو سایز 50 و 70 ساخته شده اند. این دو عدد نشان دهنده قطر تیغه قیچی می باشند. اپراتور با خرید قیچی سایز 50 می تواند انواع پارچه را به صورت تک لا و پارچه های نازک مثل نخی و کرپ را تا دو لایه نیز برش دهد. اگر قصد برش پارچه های ضخیمی مثل فوتر تا دولایه را دارید بهتر است سایز 70 را خریداری نمایید.
وزن قیچی سوسماری سایز 70 حدود 1/300 کیلوگرم است و سایز 50 حدود 1/100 کیلو گرم می باشد. اگر هنگام برشکاری با قیچی دستی دچار درد در نواحی مچ خود می شوید می توانید قیچی برش سوسماری تهیه کنید چون به دلیل چرخش تیغ عملکرد بسیار سریع تری دارد و خیلی زود عمل بُرش تمام می شود. پر فروش ترین برند قیچی های مچی دایانگ است که از قیمت و گارانتی خوبی نیز برخوردار می باشد. قیچی های سوسماری دایانگ دارای تیغ یدک، ذغال و گریس هستند. شما محدودیتی در نوع پارچه نیز نخواهید داشت.
قیچی هشت پر برای چه کسانی مناسب است؟
قیچی هشت پر پر فروش ترین نوع قیچی در مزون های خیاطی می باشد که برای تولیدی های دوخت نیز کاربرد دارد. قیچی های هشت پر که به نام اوکتا نز در بازار معروف هستند دارای یک تیغ هشت ضلعی می باشند که زمان روشن شدن قیچی به حالت چرخشی و گرد به حرکت در می آید. قیچی برش خیاطی هشت پر به راحتی گوشه ها و زوایای پارچه را نیز می بُرد و به دلیل طراحی خاص خود موقع برش با سرعت بالا داغ نمی شود که یک امتیاز مثبت به حساب می آید.
تیغ قیچی های هشت پر قابل تعویض است. همچنین در کنار تیغ، یک سنگ سنباده قرار گرفته است که می توانید تنها با فشردن اهرم مخصوص تیغ را تیز نمایید.
اکثر قیچی های هشت پر محافظ تیغ نیز دارند تا انگشت کاربر هنگام برشکاری آسیب نبیند.
وزن قیچی های هشت پر بیشتر از سوسماری می باشد اما نکته قابل توجه اینجاست که، هشت پرها دارای غلتک هستند و شما با هُل دادن کنترلشان خواهید کرد و به هیچ عنوان فشاری به دستتان وارد نمی شود.
خرید قیچی هشت پر به چه کسانی پیشنهاد می شود: قیچی های هشت پر در سه سایز 100، 110 و 125 ساخته شده اند که شما عزیزان می توانید نسبت به حجم پارچه ای که برش می زنید یکی را برای خرید انتخاب کنید. اکثر مزون دارها برای افزایش سرعت و کیفیت، قیچی برقی هشت پر تهیه می کنند. کارگاه های دوخت نیز لازم است در کنار عمودبر، هشت پر نیز داشته باشند. چون گاهی اوقات حجم کار پایین می آید و باید برای بُریدن پارچه های کم تر از هشت پر استفاده کنند. پر فروش ترین هشت پر ها متعلق به برند جک (JKS) و دایانگ می باشند.
بررسی قیچی برش کارگاهی، یعنی قیچی عمودبر:
اگر قصد تجهیز و راه اندازی کارگاه دوخت را دارید باید برای قسمت بُرشکاری قیچی عمودبر تهیه نمایید. قیچی عمود بر نوعی از ماشین برش با تیغه بلند است که شما می توانید پارچه ها را روی هم بچینید و همزمان همه را طبق الگو برش بزنید. عمودبرها از نظر سایز تیغ در مدل های مختلف: 5 اینچ، 8اینچ، 10اینچ، 12اینچ و 15 اینچ ساخته شده اند. شما عزیزان باید نسبت به تیراژ کاری که دارید قیچی مناسب را برای خرید انتخاب کنید. نکته ای که نیاز به توجه دارد این است که هرگز فکر نکنید اگر سایز بزرگ تر را بخرید بهتر است و دیگر می توانید هر ازتفاعی را ببُرید. باید بدانید که به طور مثال قیچی 15 اینچ قابلیت برش پارچه ها تا ارتفاع کم را ندارد و هنگام کار دچار انحراف می شود.
همه عمودبرها دارای سیستم تیزکن نیز می باشند که با استفاده از آن تیغ دستگاه همانند روز اول تیز می شود. تعویض تیغ نیز کار بسیار ساده ایست که ما در کانال آپارات امیردوخت ویدئوی آموزشی را قرار داده ایم.
قیچی های عمود بر از نظر تکنولوژی به دو دسته ساده و اتومات تقسیم می شوند. عمودبرهای اتومات قابلیت تنظیم سرعت و قدرت برش نسبت به پارچه های مختلف را نیز دارا هستند. اگر بخواهید عمودبر بخرید انتخاب شما کدام یک است؟ ساده یا اتومات؟
کاربرد سرطاقه بر (قدزن) چیست؟
در کارگاه های دوخت، پارچه ها به صورت طاقه ای خریداری می شوند و لازم است که پارچه از قسمت عرض، برش بخورد تا در تکه ها کوچ تر بر روی میز پهن گردد. سپس می توان الگوها را پهن کرد و به وسیله عمود بر برشکاری را آغاز کرد.
برای بُریدن پارچه از روی طاقه به دستگاه سر طاقه بر یا قدزن احتیاج خواهید داشت. قیچی برش قدزن دارای ریل نیز می باشد که باید پارچه را روی ریل قرار دهید و سپس قسمت تیغ را هُل دهید که پارچه را از قسمت قد بُرش زند.
اگر سرطاقه بر اتومات خریداری کنید بلافاصله بعد از برش، ریل به صورت اتومات بلند می شود که بتوانید به راحتی پارچه را خارج و پارچه جدید را قرار دهید. اما قدزن های دستی این آپشن را ندارند و لازم است که خودتان ریل را بلند کنید.
به صورت کلی با خرید سرطاقه زن، نیروی کار نیز کم تر می شود. اگر قرار باشد به صورت دستی پارچه را از روی طاقه برش زنید نیاز است حداقل دو نیروی کار اختصاص دهید که هر چقدر هم دستشان سریع باشد، سرعت عملشان به دستگاه قد زن نخواهد رسید.
پس اگر قصد راه اندازی کارگاه دوخت و دوز با راندمان بالا را دارید باید از ماشین آلات تخصصی استفاده نمایید که کیفیت محصولاتتان نیز بی رقیب باشد. امیردوخت در این مسیر همراه شما می باشد و می توانید برای مشاوره قبل از خرید با ما در ارتباط باشید: 02191090900.