آموزش, مجله امیر دوخت, مقاله

بررسی اهمیت روغن کاری چرخ خیاطی

هیچوقت تو روغنکاری چرخ خیاطیت کوتاهی نکن

روغن چرخ خیاطی چیست و چه کاربردی دارد؟روغن چرخ خیاطی چیست

روغن چرخ خیاطی یک نوع مایع هست که وقتی بهش دست میزنیم حالت چرب و روغنی دارد. همین خاصیت چرب بودن این مایع باعث کاهش اصطکاک قطعات چرخ خیاطی در حین کار میشود. این نکته را هرگز فراموش نکنید که استفاده از روغن مرغوب و با کیفیت تاثیر مستقیمی در کارکرد و عملکرد چرخ خیاطی شما دارد.

به عبارت دیگر روغن چرخ خیاطی مایعی است که خاصیت تمیز کنندگی را دارا است. در نتیجه قطعات را از گردو وغبار پاکیزه میکند و همچنین باعث روانکاری میشود. همین دلایل موجب افزایش طول عمر چرخ خیاطی شما خواهد شد.

یادت نره چرخ خیاطیتو روغن کاری کنی

چرخ خیاطی های خانگی و صنعتی اصلی ترین تجهیزات در صنعت دوخت به حساب میآیند. که به دلیل مکانیزم کارکردشون به مراقبت نیاز دارند. مهم ترین کاری که میتوانید برای چرخ خیاطی هاتون انجام بدید. روغن کاری درست و به موقع هست، اگر شما عزیزان به موقع و به روشی اصولی روغن با کیفیت را به قطعات چرختان برسانید خیلی از مشکلات براش پیش نمیآید و م توانید بدون دغدغه و هزینه اضافی بابت تعمیرات، کارتان را انجام دهید.

چرا باید چرخ خیاطی خانگی و صنعتی را روغن کاری کرد؟

زمانی که چرخ خیاطی شروع به انجام عملیات دوخت میکند قطعات داخلی دستگاه به حرکت در میآیند که همین حرکات موجب اصطکاک و سایش میشود بنابراین وجود یک روغن خوب و با کیفیت میتواند از سایش و ایجاد مشکل برای قطعات دستگاه جلوگیری کند به همین سبب است که میگوییم یا چرختو روغن کاری کن یا بندازش دور، چون اگر به قطعات دستگاه روغن نرسه چرخ خیاطی گیرپاژ می­کنه و هزینه سنگینی رو دستتون میگذارد. برای آشنایی با بهترین روغن های چرخ خیاطی با من همراه باشید.

بررسی و معرفی انواع روغن چرخ خیاطی در مجله امیردوخت

روغن های چرخ خیاطی به دو گروه اصلی تقسیم میشوند:

  1. روغن های طبیعی
  2. روغن های مصنوعی

برخی از افراد برای روغن کاری چرخ خیاطی خود از روغن نارگیل و جوجوبا استفاده میکنند که ممکن است این کار در ابتدا خوب به نظر بیاید اما در طول زمان به اجزای دستگاه آسیب وارد میشود، روغن های مصنوعی هم به وفور در بازار پیدا میشوند که از نظر کیفیت با هم تفاوت دارند و ما حتما در یک مقاله جداگانه نحوه تشخیص روغن با کیفیت و بی کیفیت را بررسی خواهیم نمود فقط لازم به ذکر است بدانید که یک روغن نامرغوب به همان اندازه ی روغن کاری نکردن به دستگاه آسیب میرساند پس همیشه از یک فروشگاه معتبر خرید کنید.

چه زمانی باید چرخ خیاطی خانگی را روغن کاری کرد؟روغن کاری چرخ خیاطی خانگی

اگر شما جزء آن دسته از افرادی هستید که هر روز با چرخ خیاطی خانگی کار میکنید باید هفته ای یک بار آن را به خوبی و به طور منظم با استفاده از روغندان قسمت هایی که نیاز هست را روغن کاری کنید تا همیشه به صورت روان و بدون سر و صدا کار کند، اگر زیاد از ماشین دوخت استفاده نمیکنید ماهی یک بار بهش روغن بزنید و بعد باهاش کار کنید تا روغن پخش بشه و یک جا نمونه. چرخ خیاطی های صنعتی هم که اصلا بحثشون جداست.

بررسی زمان مناسب برای روانکاری چرخ خیاطی صنعتیروغنکاری چرخ خیاطی صنعتی

همانطور که گفته شد روغن کاری امری ضروری است. چرخ خیاطی های مختلف بر اساس مکانیزم و مدت زمان استفاده ازشون روغنکاری میشوند. روغن ها در چرخ خیاطی ها یک دوره سلامت دارند. که باید خیلی سریع بعد از اتمام این دوره روغن تعویض شود وگرنه مجبور میشوید. به جای هزینه خرید روغن بابت تعمیر چرخ پول خرج کنید. امروزه چرخ خیاطی های صنعتی از نظر سیستم روغن رسانی به دو گروه کارتل باز و کارتل بسته دسته بندی میگردند. ماشین دوخت های کارتل بسته مزیت های بهتری نسبت به چرخ های کارتل باز دارند چون محفظه روغن این گروه کاملا مهر و موم شده و امکان آلوده شدن روغن به گرد و غبار وجود ندارد.

یه وقت هرماه روغن چرخ خیاطیتو عوض نکنیزمان روغنکاری

اگر دستگاه شما کارتل باز هست باید حداکثر هر 8 ماه یک بار روغن کارتل را کاملا خالی کرده. بعد محفظه روغن را با دستگاه تمیز کنید. روغن تمیز و جدید را داخل کارتل بریزید. زمان تعویض روغن چرخ خیاطی های کارتل بسته نیز 11 ماه میباشد یعنی باید بعد از 11 ماه روغن جدید را از قسمت بالای چرخ داخلش بریزید. فقط حواستان باشد. حتما برای انجام این کار از روغن با کیفیت بازار استفاده کنید. تا دستگاهی سالم و سلامت داشته باشید و دچار تقبل هزینه اضافی بابت تعمیرات نشوید.

نتیجه گیری نهایی و کلام آخر

شاید قبل از خواندن این مقاله نمیدانستید که روغن چه اهمیت زیادی دارد. چه تاثیری در کارکرد و طول عمر دستگاهتان میگذارد. اما از این به بعدخیلی به این قضیه توجه کنید. تو انتخاب روغن خوب و همچنین زمان روغن کاری دقت زیادی داشته باشید. البته این را هم بدانید که روغن کاری بیش از حد و همچنین نادرست میتواند زیان بار و جبران ناپذیر باشد. پس نتیجه میگیریم باید در زمان مناسب و به قسمت های مورد نیاز روغن بزنیم که عمل روانکاری به خوبی صورت گیرد و قطعات دچار اصطکاک و آسیب نشوند.

 

مطالب مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *